Tuesday, January 20, 2009

green tam

I bought a new grey jacket, and suddenly I needed a green new hat.
Because red hair plus green hat equals fabulous.The color is more true in the photo taken with the flash, but the pattern shows better in the other two.
Pattern: Sunflower Tam from the book Knitting Nature.
Yarn: Garnstudio Alpaca held double
Changes: Ribbing done with twisted knit stitches, and the "cabled stitches" were done "my way" rather than the way the pattern suggested. I just like it the way I like it.

2 comments:

Maria-Thérèse said...

jäklarrr vad begåvat! Jag kan sticka raksträckor och har inte ens vågat prova annat. Hatar dessutom mönster så det skulle inte gå. Jag skulle sticka en freestylegrej och sedan sy eller knyta ihop den.

Din Etsy-shop borde få mer uppmärksamhet. Kanske du måste uppdatera mer, hela tiden, som en galning så den verkligen märks?

www.afiori.com

Maria-Thérèse said...

Jag har ju nyss börjat på Etsy; det står att jag gick med 22 juni men det var då jag bestämde mitt namn och registrerade firma. MEN jag har observerat.... Och jag ser att de som lyckas bra
*uppdaterar jätteofta. varje dag. *har en tydlig stil som man känner igen.
*har bra fotografier på grejerna. *skriver bra på engelska. Och nu har jag inte luskollat din shop men jag tycker VERKLIGEN du måste uppdatera oftare. Annars skulle man behöva söka efter just exakt den saken och redan veta att den finns och du hamnar på sida 4000 eller något.